Het is een gekke tijd die we met zijn allen doormaken op dit moment. Om te zorgen dat we onszelf met al het thuis blijven niet gaan vervelen heeft Houtspel de Houtspel beestenbende in het leven geroepen. Elke dag zullen we via ons Instagram kanaal, onze facebookpagina en via deze blog een nieuw dier gemaakt met ons houten speelgoed met jullie delen. We zouden het super leuk als jullie met ons meedoen en jullie dieren delen met de #houtspelbeestenbende.

Pauw Grimm's, Grapat 

Dag 1, de Pauw. Kijk hem eens stralen dit indrukwekkende dier. Het was een feestje om hem tot leven te roepen en onze creativiteit los te laten op zijn verenkleed. Voor deze pauw gebruikten we onder andere de houten regenboog van Grimm's en de asymmetrische regenboog van Bajo. De halve schijven gekleurd, de bouwblokken pyramide klein en de schuine helling blokkenset, allen van Grimm's en natuurlijk de ringen, schuiven en figuurtjes van Grapat

Vis Grimm's en Grapat

Dag 2, de vis. Kijk hem eens lekker rondzwemmen deze vrolijke vis. We maakten hem van de halve schijven gekleurd van Grimm's, de wintertafel nins set, de zomertafel nins set, de groene kegeltjes, de oranje kegeltjes, de gele bijenkorfjes en de rode druppels van Grapat. 

Lama Grimm's en Grapat

Dag 3, de Lama. Kijk hem eens even eigenwijs zijn, deze houten lama. We maakten hem met de schuine helling blokkenset en de houten regenbogen van Grimm's en de oranje kegeltjes van Grapat. 

Lieveheersbeestje Grimm's en Grapat

Dag 4, het lieveheersbeestje. Een echte zonnige lentedag vraagt om een echt zonnig lente diertje. Daar voldoet dit lieveheersbeestje omringt door vrolijke bloemetjes natuurlijk helemaal aan. Het lieveheersbeestje is opgebouwd uit de halve schijven van Grimm's en bloemetjes gemaakt met de figuurtjes van Grapat

Kameleon met Grimm's en Grapat

Dag 5, de kameleon. Kijk hem eens kleurrijk op de tak zitten deze fraaie kameleon. De buitenkant maakten wij met de pastel regenboog van Grimm's en de poten met de schuine helling blokkenset. Daarna vulden we hem met de verschillende figuurtjes van Grapat. Wij gingen voor een regenboog variant maar je kunt deze kameleon uiteraard elke kleur geven die je wilt. 

Vleermuis met Grimm's

Dag 6, de vleermuis. Sommige mensen zijn bang voor vleermuizen maar zeg nou zelf, voor deze vrolijkerd kun je toch niet bang zijn? We maakten hem met een kleine houten schijf, de pastel regenboog en de bouwblokken pyramide set klein van Grimm's. Voor de oortjes en oogjes kwamen de figuurtjes van Grapat natuurlijk erg goed van pas. 

Leeuw met Grimm's en Grapat

Dag 7, de leeuw. Kijk hem een indrukwekkend zijn met zijn grote haardos. Deze leeuw maakten wij met de asymmetrische regenboog van Bajo, de regenboog en schuine helling blokkenset van Grimm's en een tal van houten figuren van Grapat zoals de ringen en schijven, de rode druppels en de oranje kegels. En als finishing touch een paar sate prikkers als snorharen. 

Kat gemaakt van Grimm's en Grapat

Dag 8, een katje. Vandaag hebben we een gemakkelijk dier, namelijk de kat. We gebruikten voor deze kat twee regenbogen van Grimm's (maar met 1 kan het natuurlijk ook), de schuine hellingblokken voor de oren, wat Grapat mini figuurtjes voor de ogen en neus en een paar sate prikkers als snorharen. Maar mocht je dit niet in huis hebben, je kunt natuurlijk ook andere figuren of speelgoed gebruiken! Gaan jullie aan de slag?

Een bij bij een bloem met Grimm's en Grapat

Dag 9: De bij en de bloem. Zien jullie de bij? Hij vliegt van bloem tot bloem. Benieuwd hoe we hem gemaakt hebben? We gebruikten de halve schijven gekleurd van Grimm's voor de onderkant en de figuren van Grapat voor de aankleding van de bij en de bloem. Natuurlijk kun je deze bij op vele manieren maken, hoe zou jij het aanpakken?

olifant van Grimm's

Dag 10: de olifant. Dit machtige dier is gemaakt met de pastel regenboog van Grimm's, een paar blokken van de klein pyramide blokkenset van Grimm's en de houten stenen van Grapat en is in een oogwenk neer te leggen. Leuk om samen met je kinderen te doen. 

Vlinder van Grimm's en Grapat

Dag 11: de vlinder. Al die dieren die voorbij kwamen, dat vond onze zoon ook wel wat. Dus ging hij zelf aan de slag met de regenbogen en de figuurtjes van Grapat en ontwierp hij deze mooie vlinder. En het leuke is, je kunt op heel veel verschillende manieren een vlinder maken dus pak het speelgoed erbij en ga aan de slag! 

Kikker met regenbogen

Dag 12: de kikker. Met al dat thuiswerken hebben de kinderen tussendoor wat afleiding en ontspanning nodig. Dus maakten onze jongste zoon vandaag tussen het schoolwerk door deze kikker waarbij hij een zeer ruime selectie aan speelgoed nodig had. Onder andere de bajo regenboog, de gewone en pastelregenboog en de blokken pyramide van Grimm's en heel veel producten van Grapat. Zo zijn de ogen gemaakt met een paar producten uit de mega speelset Lola

Uil gemaakt met Grimm's

Dag 13: de uil. Voor iedereen die wel wat wijsheid kan gebruiken in deze lastige tijd maakten wij deze uil op een tak. De tak is gemaakt met enkele delen van de houten regenboog van Grimm's, een klein stukje van de bajo regenboog maar de pastel grot van Grimm's en de zonsopgang van Gluckskafer spelen bij deze uil de hoofdrol. Gaan jullie er ook een maken?

Panda beer van zwart/wit regenboog

Dag 14: de pandabeer. Vandaag maakten we deze vrolijke panda beer. We gebruikten hiervoor de asymmetrische regenboog  in zwart/wit van Bajo en de houten steentjes van Grapat. Makkelijk om neer te leggen met een super leuk resultaat. 

Toekan met Grimm's en Grapat

Dag 15: de toekan. Vandaag een heel gezellige houtspelbeestenbende namelijk de toekan. We maakten hem van de pastel regenboog en de halve schijven gekleurd van Grimm's en kleurden hem in de met de mini figuurtjes van Grapat. Natuurlijk kun jij er je hele eigen draai aan geven. Ga je hem proberen?

slak gemaakt van Grimm's en Grapat

Dag 16: de slak. Normaal gesproken zijn wij geen fan van slakken die we tegenkomen in de tuin maar voor deze maken wij graag een uitzondering want moet je eens kijken hoe leuk hij is! We maakten deze slak met de pastel regenboog van Grimm's, de pastel grot van Grimm's, twee blokken van de kleine blokkenpiramide voor de voelsprieten, de groene kegeltjes als gras en onderdelen van de mega speelset lola als lijf en voelsprieten.

Krab gemaakt met Grapat

Dag 17: de krab. Kijk hem eens uit het water kruipen, deze krab gemaakt met het speelgoed van Grapat. Voor deze krab gebruikten wij de oranje kegeltjes, de rode druppels, twee ringen van de nins schijven en ringen mega set en de kegels van de mega speelset lola

Pinguin met regenboog bajo

Dag 18: pinguïn. Vandaag staat de asymmetrische regenboog in zwart/wit van Bajo in de schijnwerper met deze schattige pinguïn. Om hem af te maken gebruikten we voor de pootjes twee bogen van de asymmetrische regenboog in kleur van bajo, de oranje kegeltjes voor de snavel en twee kiezeltjes beide van Grapat.

Eekhoorn van regenbogen

Dag 19: eekhoorn. Vandaag een eigenwijs eekhoorntje dat uit de boom geklommen is. De eekhoorn is gemaakt met de regenboog en pastelregenboog van Grimm's en met de asymmetrische regenboog van Bajo en de oortjes en oogjes zijn van de figuurtje van Grapat. Een super leuk projectje om mee bezig te zijn, doen jullie mee?
Eenhoorn met de figuurtjes van Grapat

Dag 20: eenhoorn. We sluiten de houtspelbeestenbende af met deze mooie eenhoorn met bloemen als haren gemaakt met de figuurtjes van Grapat. Verder hebben we de zonsopgang van Gluckskafer en twee kleine bogen van een regenboog en de kleinste boogjes van de asymmetrische regenboog van Bajo gebruikt. Hoe ziet jouw haar eruit? Je er al je creativiteit op los laten.

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst