peg doll kerststal inspiratie

Nog maar twee weken en het is alweer kerst. Natuurlijk kun je volop houten kerststallen kopen (zoals op houtenkerststal.nl) maar soms is het extra leuk om er eentje zelf te maken van peg dolls. Om je hierbij wat inspiratie te geven hebben wij de leukste peg doll kerststallen bij elkaar gezocht.

1. Deze leuke moderne peg doll kerststal met stalletje hebben we vorig jaar zelf gemaakt. Met een paar peg dolls, ijsstokjes en een middag of twee knutselen staat deze leuke kerststal in jouw huis. Wil je zelf aan de slag? De beschrijving voor deze peg doll kerststal vind je hier en hier

2. Super leuk zijn deze mini kerststalletjes voor in de kerstboom. Alles wat je nodig hebt zijn twee oude houten wasknijpers, een peg doll kind, een houtplakjes en wat lijm en dit kerststalletje kan bij jou in de boom hangen. Je kunt een uitgebreide foto werkbeschrijving van deze hangende kerststal hier vinden. 

3. Dit leuke kerststalletje is beschilderd door Kampassie. Zij beschilderd op bestelling de leukste peg dolls en deze simpele kerststal is een van haar laatste creaties. Is het geen schatje?

4. Een heel andere kerststal is deze kerststal van krijtverf gemaakt door woonschrift. Met een paar peg dolls en krijtverf ging zij aan de slag en maakte deze zeer stilistische kerststal. Een echt plaatje vinden wij!. 

5. Soms gaat het niet om de peg dolls maar om de omgeving. Van stoer hout maakte een prachtige kerststal met kaarsenhouder om de peg dolls heen. Natuurlijk kun je zelf ook zo'n mooie kerststal proberen te maken maar .... ze zijn ook kant en klaar bij van stoer hout te bestellen waarmee je gelijk het goede doel steunt want bij elke verkochte kerststal maakt van stoer hout €5 over naar het rode kruis.