zomerse seizoensboom met peg doll beestjes

Nog een paar dagen en we mogen officieel het begin van de zomer vieren. Een goede reden om onze seizoensboom een vrolijk zomers uiterlijk te geven met vilten bloemen (de stap voor stap beschrijving vind je hier) , vilten bladeren (de stap voor stap beschrijving vind je hier) en gezellige houten peg doll insecten. Wil jij nou zelf ook aan de slag en zelf deze houten insecten maken? Kijk dan naar de foto hierboven en lees met ons mee. 

1. Leg eerst alle benodigdheden klaar. Voor deze insecten gebruikten wij: 6x peg doll bol, houten luciferhoutjes (welke je kunt vinden in het knutselpakket XL), een lijmpistooltje, lichtgewicht zelfdrogende klei (wij gebruikten silk clay), verf en kwasten, een wit koordje, een schaar en als laatste een sate prikker. 
2. Begin met het maken van vleugels van de peg dolls. Zelf vonden we het makkelijk om de peg doll erbij te houden zodat je precies kunt zien of de vleugels op maat en goed van vorm zijn. 
3. Als de vleugel klaar is leg je een (wit) draadje dubbelgevouwen op het midden van de vleugel. 
4. Plak nu de peg doll op de klei en leg of zet de peg doll weg zodat de vleugels kunnen drogen (let op, de vorm van de vleugels zal door het drogen nog een beetje veranderen: als je de peg doll op zijn buik te drogen legt zullen de vleugels iets naar voren vallen, leg je de peg doll op de rug te drogen dan zullen de vleugels heel recht worden en natuurlijk kun je de peg doll ook op zijn voeten laten drogen waarbij de vleugels misschien een beetje naar beneden zullen vormen). 
5. Als de vleugels droog zijn kun je de peg dolls gaan schilderen. Let er hierbij op dat je ook de onderkant van de peg doll meeneemt. 
6. Als het grove schilderwerk klaar is kun je de details op de peg doll schilderen. Gebruik voor de oogjes bijvoorbeeld een sate prikker waarmee je als het ware stipjes op de peg doll stempelt. 
7. Pak een schaar en knip de lucifer doormidden zodat je twee voelsprietjes krijgt. 
8. Door op een stukje aluminiumfolie een drupje lijm uit het lijmpistool te doen en hier de uiteindes van de lucifers doorheen te halen kun je de voelsprieten stevig op het hoofdje plakken. 

En voilà, je vrolijke peg doll insecten zijn klaar om in de boom gehangen te worden. 

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst