Alle beoordelingen

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Houten reuzenpincet

Grote pincet

Goed voor de fijne motoriek. Om kralen, knopen, lapjes en draadjes en allerlei kleine en grotere spulletjes mee te sorteren of estafette mee te lopen. Voor peuters wellicht wat te groot in de hand. Functioneert prima en is stevig.

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Mini deurtje

Prima knutseldeurtje

Leuk en zeer betaalbaar deurtje voor de meest uiteenlopende knutsel en decoratie-ideetjes.

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(4/5) 
Product rated : Houten bosrand klein

Mooie bosrand

Decoratieve bosrand voor op de seizoentafel! Ik heb het straatje ook, maar de bosrand bevalt me beter. Al kun je bij de huisjes de volgorde wisselen en bij deze bomen niet. De draadjes waarmee het geheel vast gezet moet worden vind ik niet heel handig en het blijft allemaal ietwat wiebelig staan. Maar het ziet er absoluut mooi uit. De bosrand is eventueel in te kleuren naar behoefte.

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Herfst silhouet

Herfstsilhouet

Fijn silhouetje! Nog altijd veel plezier van.

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Silhouet hertjes in bos

Lieve hertjes

Mooi silhouetje! Al jarenlang met veel genoegen in huis!

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(4/5) 
Product rated : Houten straatje klein

Leuk straatje

Leuk straatje ter decoratie op de seizoentafel. De touwtjes waarmee ze aan elkaar vast zitten vind ik niet zo mooi en handig. Ben nog steeds van plan om die te vervangen door kleine metalen ringetjes. Het zal evengoed waarschijnlijk wiebelig blijven. Om te spelen is het straatje niet geschikt; vrij kwetsbaar, is puur voor de sfeer. Kan eventueel met mooie plantaardige steenkleuren beschilderd worden. Transparant-papier is ook leuk erachter, als je tenminste met een Noest-setje zou willen knutselen.... Los van elkaar zijn de huisjes op karton na te tekenen voor als je in de decembertijd lange rijen huisjes voor je raam zou willen hebben met transparant-papier erachter. In een cirkel zijn de huisjes ook als sfeerlichtje te gebruiken. Dus veelzijdig!

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Herder met fluit Holztiger

Sympathieke herderfiguur

Erg fijn herderfiguurtje in fris zachtgroen. Niet alleen mooi bij een kerstgroep, maar ook op de sprookjestafel of als herder in een lentewei met heel veel wollen schaapjes. Ook leuk als sprookjesmuzikant, als dromer tussen de bloemen in een minituintje, bij een bloemstukje, in een meditatiehoekje, op een altaartje of bij allerlei ander fantasiespel. Ik ben inmiddels erg dol op deze vriendelijke herder/fluitspeler! Fluit is overigens na jaren nog steeds heel.

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Engel Holztiger

Lief klein engeltje

Voldoet ons zeer!

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Jozef Holztiger

Mooie bescheiden Jozef

Mooi speelfiguur in prettige tinten. Fijn om naar te kijken of mee te spelen. Is natuurlijk ook in ander fantasiespel te gebruiken.

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(4/5) 
Product rated : Geluiden memory

Klankspel

Leuk en leerzaam. Beetje Montessori-achtig. Goede, stevige kwaliteit. Is wel wat groot in de hand. Niet heel veel geluidsvariaties mogelijk. Wij spelen net zo lief met fotorol-doosjes waar we elke keer weer andere geluidsdingetjes in stoppen. Maar het spel ziet er mooi uit en is wat veiliger en professioneler dan de fotobusjes. Al met al zeker geen spijt gehad van de aankoop.

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Reuzenknijpers

Heel handig

Fijne knijpers voor hutten bouwen en behendigheidsspelletjes. Al veel plezier van gehad.

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Herfstboom Holztiger

Mooie herfstboom!

Fijn boompje in mooie tinten. Al jaren plezier van bij het spelen of op de seizoentafel. Goed formaat (niet te groot).

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Zwart paard

Mooi paardje

Mooi en stevig speelfiguur. Wordt veel mee gespeeld of door baby's en dreumesen in de hand gehouden. Hij valt wel vrij groot uit in verhouding tot de ridders.

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Eikenboom Holztiger

Prachtige robuuste eikenboom

Mooie stevige boom. Ziet er mooi uit. Er wordt graag mee gespeeld en hij staat ook regelmatig op de seizoentafel. Omdat het best een redelijk grote boom is, valt hij tijdens het spel wel vrij makkelijk en met een harde klap om. We hebben daar nog niks werkbaars qua steuntjes op gevonden, dus het is een kwestie van opletten en goed gecoördineerd om en door de speelopstellingen heen bewegen. Ook leerzaam!

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Prinses Holztiger

Mooie prinses/koningin

Mooi en stevig speelfiguur. Wordt erg graag mee gespeeld. Valt soms wel wat makkelijk om, maar als ze een draak of dappere ridder ziet hoort flauwvallen er natuurlijk wel eens bij. Waarschuwing met een knipoog: deze edele dame kan erg hard stampen als ze over een houten vloer of tafel trippelt... Een zachte ondergrond is aan te raden. Ik geef haar wel eens een time-out op de sprookjestafel.

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Memoryspel voelen

Zeer goed zintuiglijk spel

Uitstekend en zeer betaalbaar tastspel. Leerzaam! Vergelijkbaar met Montessori en minstens zo goed. Met jongere kinderen begin ik meestal met maar 3 makkelijk te onderscheiden setjes in het zakje of in een voeldoos. Of ik maak een voel-rijtje, waarbij ze het ene deel van de stenen kunnen zien en de anderen er op de tast bij moeten zoeken.
Bij groteren bied ik eerst de helft aan, want anders is het best pittig zoeken in de zak (bij dit spel zit namelijk lekker veel voelvariatie, meer dan bij de gemiddelde tastplankjes!) . Zodra er een setje compleet is, doe ik er weer een nieuw (of eerder) setje bij, zodat er voldoende uitdaging blijft.
Zit in een keurig stevig bewaarzakje. Voelstenen blijven goed; er heeft bij ons na jaren gebruik nog geen voelmateriaal losgelaten. Ik ben zeer tevreden.

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Appelboom Holztiger

Leuke appelboom

Stevig materiaal, mooi gevormd en gekleurd. Past prima op de seizoentafel of bij boerderijspel. Wordt graag mee gespeeld.
Nadeel: de grotere formaten boom-op-stam van Holztiger vallen snel en met een harde klap om. Holztiger heeft daar bomenstandaards voor ontwikkeld, maar eerlijk gezegd functioneert dat bij ons onvoldoende. Wij zoeken nog naar een betere oplossing (bredere bomenvoetjes knutselen?). Voorlopig moeten wij dus voorzichtig blijven met stormachtig spelen in het bos.

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Koene ridder Holztiger

Schildknaap

Goed speelfiguurtje. Het is een wat kleiner formaat ridder, dus meer een schildknaap. Tegen de prinses of jonkvrouw steekt hij als ridder wat magertjes af. Ten opzichte van een draak is het formaat okay.

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Kleine conifeer Holztiger

Goed

Prima boompje. Wordt veel mee gespeeld. Ik heb de grote ook, mooie combinatie.

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(4/5) 
Product rated : 'Bouw een muur' blokkenzak

Mooie blokken

Mooie, grote, stevige blokken waarmee leuke "Inka-muurtjes" te bouwen zijn. Nadeel: de muren worden niet heel groot of hoog, dus er wordt naar méér verlangd...
Verder viel het me een beetje tegen dat alle blokken globaal dezelfde blanke tint hadden. Ik had me verheugd op meer houtsoorten en kleurvariaties.
Maar verder prima blokken, goed afgewerkt en stevige kwaliteit.

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Regenboog zonsondergang

Prachtige boog in wat koelere tinten

Liefdevol kado gekregen met de met de vraag of ik nog altijd niet genoeg regenbogen had. Mijn blozend maar dankbaar antwoord: "Misschien nu wel, maar eerlijk gezegd ben ik daar nog niet zo heel zeker van...". Tja, hoe meer bogen, hoe meer mogelijkheden, ècht waar! En met minstens 2 bogen kun je ook gesloten cirkels maken.
Deze nieuwe boog is prachtig! Ik vind hem persoonlijk mooier dan de klassieke regenboog. Ben er erg blij mee.
Een klein "nadeel"; probeer niet om verschillende bogen onderling in elkaar te passen. Gaat niet lukken! Mij leek het leuk om mijn blanco boog om en om met de pastelkleurige in elkaar te passen, of de kleinste blanke bogen door de medium gekleurde boog te vervangen, maar het is handwerk, dus elke boog is net iets anders van vorm/maat en ze zijn dus niet onderling inwisselbaar. Eigenlijk vind ik dat ook wel prima. Voor het bouwen, spelen en stapelen maakt het niks uit. Dat er nog maar vele mooie bogen mogen komen ( aardetinten? verschillende houttinten?). Het is echt superspeelgoed!

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Lantaarn uiltjes

Erg lief lampje

Kado gedaan. Ontvanger was er blij mee. Ziet er goed uit.

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Ronde xylofoon

Fijn instrumentje

Zeer betaalbaar en altijd een succes als cadeautje! Ook kleine kinderen vinden het erg leuk om "de trom te roeren". Mild, kabbelend geluid dat nog aardig te variëren is. Met een extra stokje (met kurken knop!) nog leuker te maken.
Knikker raakt gauw kwijt, maar die klinkt ook wat scherper, dus wij doen er nu een ronde kurk of een mooi glad knuffelhoutje/kraal in om rond te laten rollen (of alle twee!). Muzikaal gezien vooral geschikt om te experimenteren en improviseren. Wordt bij ons veel mee gespeeld omdat dit onder de instrumentjes valt die ze zelf mogen pakken en vrij ongelimiteerd mogen gebruiken.
De roertrom is ook mooi te kleuren met plantaardige verf (regenboog of aardetinten of roze/blauw als kraamcadeautje of wat je maar mooi vindt).

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Trekfluit hout

Goed en stevig fluitje

Leuk om kado te geven, als tractatie of voor in de grabbelton. Ik heb nog niet meegemaakt dat kinderen het kapot trokken. Is eventueel met de houtbrander te versieren of met veilige plantaardige kleurstof te verven. Met bieten, -spinazie- of wortelnat kom je al een heel eind.
Klank is acceptabel voor het oor (niet onbelangrijk!), mits natuurlijk niet te woest geblazen. Kinderen vinden het erg leuk om op de fluitjes te blazen en de verschillende tonen te zoeken. Enige nadeel is dat ze niet droog te raggen zijn als er te enthousiast in gekwijld is...

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(4/5) 
Product rated : Poppenhuis tuinbankje

Lief bankje

Leuk ter decoratie op de seizoentafel of bij een droomdeurtje of op een kabouterplankje of in een minituintje. Niet geschikt om mee te spelen, of alleen door grotere kinderen en voorzichtig.

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Mini caravan hout

Leuk!

Ziet er leuk uit, is betaalbaar en redelijk goed te beschilderen (grotere kinderen of volwassenen i.v.m. sommige moeilijke hoekjes). Goed afgewerkt. Voornamelijk bedoeld ter decoratie (thematafels), maar er kàn mee gespeeld worden, mits voorzichtig en niet door kleine kinderen. Er past een stoffen- of draadpopje door het deurtje om gezellig naar buiten te hangen. Mocht de caravan niet meer door de keuring komen, dan is het in de tuin nog een tijdje een leuk vakantiehoekje voor vogels of muizen... Wij vinden hem schattig!

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Kabouter nins set

Geweldige setje!

Deze speelset bevalt ons bijzonder goed! Erg mooi en veelzijdig materiaal. Ik begin heel dol te worden op het speelgoed van Grapat, want de kinderen kunnen er op alle leeftijden alle kanten mee uit qua fantasie, bouwen, sorteren en rekenen. Het voelt ook prettig aan en heeft mooie tinten. Top!

Door A. S. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Regenboog vriendjes pastel

Prima!

Mooie set popjes in zachte kleuren. Om volop mee te spelen of leerzaam te sorteren. Natuurlijk ideaal bij de pastelkleurige regenboog en/of bijpassende planken en half ronde platen, maar combineert ook èrg mooi met blank hout. Ze zijn natuurlijk ook geschikt voor op de seizoentafel.
Het houten bakje gebruiken wij niet om ze in op te ruimen, maar is nuttig voor andere doeleinden.

Door Marianne V. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Houten mini figuurtjes vlinder

vlindercollectie

perfecte figuurtjes waar je iedereen blij mee maakt

Door Marianne V. op 23 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Houten eikel

schattig

zo leuk om op de vensterbank te leggen

Door Esther K. op 19 Feb 2019 :
(3/5) 
Product rated : Vang spelletje

Leuk, maar klein

Leuk spelletje, maar wel klein van klein van formaat

Door Esther K. op 19 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Elastiek popje

Aantrekkingskracht

Leuk poppetje die in diverse standen neergezet kan worden. Heeft aantrekkingskracht tot kinderen. Wordt veel mee gespeeld (al zonder geschilderd te hebben)

Door Esther K. op 19 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Windmolen regenboog

Stevig kleurrijk

Geweldige windmolen. Zeer stevig en kleurrijk, waardoor aantrekkelijk is voor de Kids. Zeker als hij ook nog gaat draaien.

Door Esther K. op 19 Feb 2019 :
(1/5) 
Product rated : Peg doll vrouw

Verhouding

Te groot in verhouding tot de man.

Door Marianne V. op 13 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Houten mini figuurtjes bloemen

leuke combinatie

prachtig strak uitgesneden figuurtjes voor knutselwerk of versiering

Door Marianne V. op 13 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Houten mini figuurtjes vlinder

schattig

mooie uitvoering en lekker divers, dus overal voor te gebruiken

Door Richard R. op 10 Feb 2019 :
(3/5) 
Product rated : Houten zeilboot bouwpakket

Leuk bootje. Mis bouwaanwijzing

De materialen zijn goed. Het zeil is wel erg primitief geknipt. Er is geen enkele aanwijzing hoe het te bouwen.

Door Mirjam H. op 10 Feb 2019 :
(4/5) 
Product rated : Lamp beren

Leuke berenlamp

Dochter helemaal blij met deze berenlamp. Geeft een superleuk effect in het donker. Alleen jammer dat er geen stekker bij zit.

Door Sabine V. op 09 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Waldorf week kalender

Supermooi

Hele mooie weekkalender. Je ziet de nerven van het hout ervzo mooi door heen. Kinderen zijn er gek op, leuk om mee te spelen en het werkt dus echt hier.

Door sabine V. op 08 Feb 2019 :
(5/5) 
Product rated : Knutsel houtplakjes

Perfect

Zeer mooie rondjes en zeer fijne maten. Heb er een hele mooie grote spiegel mee gemaakt. Het zou fijn zijn als het kleinste maatje er iets meer in zat

Door Truus B. op 27 Jan 2019 :
(4/5) 
Product rated : Houten mini figuurtjes pasen

Houten hangers

Leuk voor in de seizoensboom.

Door Truus B. op 27 Jan 2019 :
(5/5) 
Product rated : Seizoensboom XL

Seizoensboom

Leuke boom, mooi formaat. Voor elke seizoen iets leuks van te maken

Door Sharon R. op 23 Jan 2019 :
(4/5) 
Product rated : Houten koffertje

Super leuk

Leuke koffertjes van goede kwaliteit en mooi formaat. Ideaal voor kleine kinderen.

Door Bianca K. op 20 Jan 2019 :
(3/5) 
Product rated : Knutsel houtplakjes

Blij mee!

Ik heb de schijfjes gebruikt om de lijst van mijn spiegel te decoreren, supermooi geworden. Erg handig die verschillende maten.

Door Michel B. op 15 Jan 2019 :
(1/5) 
Product rated : Halve cirkels gekleurd

Product maakt getoonde belofte niet waar.

Weliswaar gaat het om enkele, fraai gekleurde, plankjes in verschillende maat halve cirkel gezaagd, je kan er de voorbeelfiguurtjes onmogelijk mee maken.

Door Janny B. op 14 Jan 2019 :
(5/5) 
Product rated : Stapeltoren klein

opmerking

Mooie kleuren, compact, leuk om te zien.

Door loes P. op 08 Jan 2019 :
(3/5) 
Product rated : Bezem klein

Mooie bezem voor kleine schoonmakers

Mooie stevige bezem waar mijn kinderen graag mee spelen.

Door michel B. op 21 Dec 2018 :
(5/5) 
Product rated : Knopen kaas

Veelvraat

Deze veelvraat eet zo lang het touwtje is.

Door michel B. op 21 Dec 2018 :
(5/5) 
Product rated : Kleuren spiraal

Kleurenbalerina.

Deze kleuren wentelen naar beneden met zacht geluid.

Door michel B. op 21 Dec 2018 :
(5/5) 
Product rated : Klopspecht

Betoverend.

Beweging en geluid zonder duidelijk zichtbare energiebron is een wonder.

Product toegevoegd aan verlanglijst

Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken en om een koppeling te kunnen maken met social media. Door op accepteren te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in ons cookiebeleid.